پرتال : امامزاده ابراهیم (ع)
نام مکان: امامزاده ابراهیم (ع)
شماره تماس:
آدرس: بابلسر خیابان شهید جباری
پست الکترونیک:

تابلو اعلانات

بقعه «امامزاده ابراهيم» برادر حضرت ثامن ائمه امام رضا(ع) «امامزاده ابرهيم ابوجواب» از آثار تاريخی مهم شهرستان بابلسر است و در بلندترين نقطه شهر و دريك كيلومتری جنوب شرقی بابلسر يا مشهدسر سابق...
بنای تاريخی اما‌م‌زاده ابراهيم در گورستان عمومی شهر واقع شده و از نظر دارا بودن درب‌های نفيس چوبی و كنده كاری شده كه ازچوب صندل است و صندوق چوبين و كتيبه‌های متعدد شهرت دارد.
اين بنا به سال 841 هجری قمری به فرمان سيده بی‌بی خاتون، همسر سلطان امير سيد «شمس الدين بابلكانی» از امرای دوره تيموری ساخته شده است.
تعداد درب‌های امامزاده به استناد سفرنامه مازندران و استر آباد و رابين و چندين كتاب ديگر در آن بنا چهار درب چوبی منقوش است كه هركدام كتيبه‌ای دارد.
درب شرقی كه به دستور سيد «عزيزالدين شمس الدين بابلكانی» ساخته شده است و كاری از استاد «محمد نجار» فرزند استاد «علی رازی» تاريخ آن محرم 841 هجری قمری بوده است.
درب جنوبی منسوب به بی بی« فضه خاتون» دختر امير «سعيد» و نجار آن «حسن بن استاد بايزيد» به تاريخ 905هجری قمری است.
درب غربی به امر سيد «شمس‌الدين» فرزند سيد «عبدالعزيزبابلكانی» ساخته شده است و نجار آن استاد« محمد» فرزند استاد «علی رازی» به تاريخ 858 هجری قمری جمادی الاول ( اين درب به علت كوچك بودن برداشته شده است و درب ديگری كه بزرگتر است جهت عبور و مرور راحت‌تر زايرين تعبيه شده است و در انبار از آن مراقبت می‌شود.
درب شمالی به دستور «شمس الدين» فرزند سيد «عبدالعزيز بابلكانی» ساخته شده است و استادكار آن استاد «محمد نجار» فرزند استاد «علی رازی» است كه در تاريخ ذی‌الحجه857 هجری قمری آن را بنا كرده است.
اين بنا به سال 841 هجری قمری به فرمان سيد «‌بی‌بی خاتون» همسر سلطان امير سيد «شمس الدين بابلكانی» از امرای دوره تيموری ساخته شده است.
در سفرنامه ملگونف روسی كه درسال‌های (1858) و (1860) به سواحل جنوبی دريای خزر آمده است در رابطه با مكان اين امامزاده می‌آورد «محلی كه امامزاده و بقعه قرار دارند باتلاقی است و در مواقع بارندگی، درياچه بزرگی بوجود می‌آيد كه برای رفتن به امامزاده و بقعه فقط می‌توان از بركه‌ايی كه بلندتر است استفاده كرد. در اين محل هيچ ساختمان ديگری وجود ندارد و محلی‌ها به اينجا بيشتر برای شكار می‌آيند.»
نمای قديم امامزاده به استناد سفر‌نامه «ملگونف» روسی و كتاب سفرنامه مازندران و استر‌آباد آمده است كه بقعه از برجی بلندی است كه از گنبد هرمی شكل هشت ضلعی منظمی برخوردار است و دو بنای قديمی كه درشرق و غرب آن بوده تشكيل شد‌ه است و داخل امامزاده در سطح بالای آن گچ بری و مقرنس كاری زيبايی با قرينه‌سازی در دور تا دور سقف و درقسمت پايين آن كاشيكاری رنگی بوده است .
پس از پيروزی انقلاب اسلامی جهت ترميم آن به علت مخروبه شدن دو بنای شرقی و غربی بقعه، دو قسمت تخريب و در پيرامون برج بقعه بنای وسيع‌تری ساخته شده است. و از حالت قديمی خود تغيير يافت كه هم اكنون فضای بالايی داخل امامزاده آينه كاری شده است و يك ضريح فلزی از جنس فولاد درسال 1345 توسط يكی از اساتيد اصفهانی ساخته شده و در داخل بقعه تعبيه شده است.
در فضای بيرونی بقعه درختان نارنج چندين ساله فضای سبزی را ايجاد كرده است و در دورتا دور بقعه قبور اموات مردم اين شهر قراردارد كه بعد از انقلاب شكوهمند اسلامی ايران در قسمت شمال غربی امامزاده گلستان شهدای بابلسر آرامگاه ابدی شهدای انقلاب و جنگ تحميلی قرار گرفته است.

آلبوم تصاویر

نقشه هوایی